NEMA KRIMINALNE GRUPE BEZ SRBINA: Još jedan naš državljanin uhapšen u Nemačkoj zbog organizovanog kriminala

Novosti Onlajn

01. 12. 2022. u 09:53

DESET osoba uhapšeno je u Nemačkoj, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi prodajom kokaina, među njima su Srbi, Nemci, državljani Maroka, ali i Pakistana.

НЕМА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ БЕЗ СРБИНА: Још један наш држављанин ухапшен у Немачкој због организованог криминала

Foto: AP

U akciji hapšenja učestvovalo je više policajaca, pretresene su na desetine objekata, tom prilikom zaplenjeno je dosta novca, telefoni, ali i pet skupih automobila.

Naime, kako navode nemački mediji, u akciji hapšenja učestvovalo je skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima, tokom velike racije.

- Istražitelji su uhapsili deset osoba zbog sumnje da su trgovali kanabisom i kokainom u velikim količinama. Uhapšeni su muškarci od 22 do 36 godina, među njima i narko-kurir kod koga su policajci pronašli tri kilograma kanabisa. Pored toga, zaplenjeno je oružje, velike sume novca, nosači podataka i mobilni telefoni. Takođe, zaplenjeno je i pet skupih automobila, među kojima su automobili marke "audi" i dva BMV-a - piše Štutgart cajtung.

Prema navodima nemačkih medija, istraga i procena oduzetih elektronskih dokaza su još u toku.

- Među uhapšenima je i Nemac (33) za koga se veruje da je, zajedno sa muškarcem istih godina, šef grupe. Drugi navodni organizator i još jedan nemački 36-godišnji osumnjičeni trenutno su u bekstvu. Uhapšeni su nemački državljani, nemačko-ruski, srpski i marokanski, i državljani iz Pakistana - ističu lokalni mediji i dodaju da je akcija razbijanja kriminalne grupe dugo trajala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NATO NA NOGAMA ZBOG BERBOKOVE: Bura posle izjave nemačke šefice diplomatije