ERDOGAN PODIGAO VOJSKU: "Napašćemo kurdske militante tenkovima i kopnenim snagama"

Tanjug

22. 11. 2022. u 14:24

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Turska izvršiti napade na kurdske militante tenkovima i kopnenim snagama što je pre moguće, a nakon što su uzvratni udari između turskih snaga i kurdske milicije IPG eskalirali duž sirijske granice.

ЕРДОГАН ПОДИГАО ВОЈСКУ: Напашћемо курдске милитанте тенковима и копненим снагама

Foto: EPA

Erdogan je rekao da turske snage avionima već nekoliko dana napadaju kurdske teroriste na severu Sirije, a da je cilj da ih eliminišu što pre i napadima tenkovima i kopnenim snagama, preneo je Rojters.

Prethodno danas je Turska pozvala AD da obustave podršku miliciji sirijskih Kurda IPG posle eskalacije uzvratnih udara duž tursko-sirijske granice.

Turska je saopštila da je sirijska kurdska milicija IPG ubila tri osobe u minobacačkim napadima iz severne Sirije u ponedeljak, nakon turskih operacija protiv milicije tokom vikenda. Ta je akcija usledila zbog bombaškog napada u Istanbulu 13. novembra u kojem je poginulo šestoro ljudi, a za koji Ankara optužuje zabranjenu Radničku partiju Kurdistana i kurdske grupe na severu Sirije koje su sa njom u vezi.

Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene IPG saopštile su da je 15 civila i boraca ubijeno u turskim napadima poslednjih dana.

Turska je pokrenula nekoliko velikih vojnih operacija protiv militanata Radničke partije Kurdistana Islamske države u severnoj Siriji poslednjih godina, podseća britanska agencija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

ZVERSKI PRETUČEN: Tragična smrt našeg velikog glumca - mislili da je Rom, nisu ga prepoznali! On potom tražio da ih ne gone krivično