ODMAH NAPRAVIO BUKU: Orban otvorio Tviter ostao zbunjen zašto nije našao svog dobrog prijatelja na platformi

Novosti online

11. 10. 2022. u 18:31

PREMIJER Mađarske Viktor Orban napravio je nalog na društvenoj mreži Tviter u ponedeljak, a njegov profil već ima preko 42.000 pratilaca.

ОДМАХ НАПРАВИО БУКУ: Орбан отворио Твитер остао збуњен зашто није нашао свог доброг пријатеља на платформи

Viktor Orban, Foto AP

Orbanov nalog namenjen je za objavljivanje informacija na engleskom jeziku o radu premijera, rekao je njegov šef za štampu Bertalan Havasi.

Orban do sada prati samo 42 druga naloga, uključujući papu Franju, političke lidere kao što su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Đorđija Meloni, Mateo Salvini, Redžep Tajip Erdogan i Benjamin Netanjahu, kao i nekoliko medijskih ličnosti, uključujući voditelja "Foks njuza" Takera Karlsona i psihologa Džordana Pitersona.


- Hajde da napravimo buku! - napisao je Orban u svojoj prvoj objavi na pomenutoj društvenoj mreži, koja je brzo prikupila više od 7.000 lajkova i 1.800 retvitova.

Na tipičan način na Tviteru, mnogi korisnici su počeli da kritikuju premijera Mađarske zbog neutralnijeg stava prema Rusiji od drugih lidera EU usred sukoba u Ukrajini.


Orbanov šef za štampu rekao je mađarskoj novinskoj agenciji "MTI" da je svrha naloga da informiše ljude na međunarodnom nivou o radu premijera.

- Posle mog prvog dana na Tviteru, na pameti mi je jedno pitanje. Gde je moj dobar prijatelj, Donald Tramp? - zapitao se Orban, nakon manje od 24 časa nakon što je napravio nalog na društvenoj mreži.

Podsetimo, Trampov nalog je blokiran početkom 2021. godine nakon pobune na Kapitolu 6. januara u Vašingtonu. Bivši predsednik je optužen za podsticanje na nasilje i zabranjen mu je pristup na skoro svim velikim društvenim mrežama čim je napustio Belu kuću. 


Neki na Tviteru su odmah počeli da se pitaju da li je samo pitanje vremena kada će i sam Orban krenuti Trampovim stopama i biti cenzurisan ili skinut sa platforme, s obzirom na njegovu ozloglašenost među zapadnim medijima establišmenta, koji ga smatraju autoritarnim vođom i previše simpatičnim predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

BONUS VIDEO: 210 GODINA KARAĐORĐEVO ZVONO: Poklonio ga vođa da narodu objavi slobodu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)