"TO JE DEZINFORMACIJA": Jerevan demantuje izjavu Bakua o granatiranju granice

Novosti online

04. 10. 2022. u 10:28

DEZINFORMACIJA je izjava Ministarstva odbrane Azerbejdžana da je jermenska vojska pucala na položaje azerbejdžanske vojske, saopštio je sekretar za štampu jermenskog vojnog resora Aram Torosjan.

ТО ЈЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА: Јереван демантује изјаву Бакуа о гранатирању границе

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ova izjava azerbejdžanskog Ministarstva odbrane je dezinformacija - rekao je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da je jermenska vojska u utorak uveče gađala položaje Azerbejdžana na granici dve zemlje.


Podsetimo, prekid vatre između Jermenije i Azerbejdžana počeo je u četvrtak, 15. septembra, nakon dvodnevnih borbi u kojima je poginulo 176 vojnika sa obe strane.

Podsetimo, bivše dve sovjetske republike su u višedecenijskom sukobu oko Nagorno-Karabaha, koji je deo Azerbejdžana, ali je pod kontrolom etničkih jermenskih snaga koje podržava Jerevan od završetka rata 1994. godine.

Tokom šestonedeljnog rata 2020. godine, Azerbejdžan je povratio široke delove Nagorno-Karabaha i susednih teritorija koje su držale jermenske snage. Više od 6.700 ljudi je poginulo u borbama koje su okončane mirovnim sporazumom uz posredovanje Rusije. Moskva je rasporedila oko 2.000 vojnika u regionu kao mirovne snage.


BONUS VIDEO: SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI: Kuća znanja i čuvar srpske kulture i identiteta
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova