GASTARBAJTERI BEZ PRAVA NA ŠTRAJK: Katar uhapsio 60 stranih radnika koji su se bunili jer nisu plaćeni

D. D. S.

23. 08. 2022. u 12:28

Katar je uhapsio najmanje 60 stranih radnika koji su protestovali jer su mesecima bili bez plate i deportovao neke od njih. Tri meseca pre nego što će Doha biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, Katar se suočava sa intenzivnim međunarodnim nadzorom nad radnim praksama u zemlji koja se u velikoj meri oslanja na stranu radnu snagu.

ГАСТАРБАЈТЕРИ БЕЗ ПРАВА НА ШТРАЈК: Катар ухапсио 60 страних радника који су се бунили јер нису плаћени

Foto: D.P.

U izjavi agenciji Asošiejted pres katarska vlada je priznala da je "određeni broj demonstranata priveden zbog kršenja zakona o javnoj bezbednosti", ali je odbila da ponudi informacije o deportacijama. Video-snimci objavljeni na internetu pokazuju kako je oko 60 radnika besnih zbog plata protestovalo 14. avgusta ispred kancelarija "Al Bandari", privatne internacionalne grupe u Dohi, konglomerata koji uključuje građevinarstvo, nekretnine, hotele, usluge ishrane. Neki od demonstranata nisu primili platu sedam meseci. "Al Bandari" nije odgovorila na zahteve za komentar agenciji AP. Vlada Katara je priznala da firma nije isplatila plate i da će njeno Ministarstvo rada isplatiti "sve zakasnele plate i beneficije" onima koji su pogođeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)