PREMIJER JAPANA PODNEO OSTAVKU: Izvršena ubrzana rekonstukcija Vlade

Novosti online

10. 08. 2022. u 09:46

GLAVNI sekretar kabineta Vlade Japana Hirokazu Matsuno predstavio je novi sastav vlade, nakon očekivane rekonstrukcije.

ПРЕМИЈЕР ЈАПАНА ПОДНЕО ОСТАВКУ: Извршена убрзана реконстукција Владе

Foto: Free Images Pixabay

Japanski premijer Jasuo Fukuda podneo je ostavku na funkciju predsednika vlade, preneli su japanski mediji. 

- Odlučio sam da danas podnesem ostavku. Trebalo bi da se uskladimo i utvrdimo termin za novo zasedanje parlamenta - rekao je Fukuda na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se očekivalo da će saopštiti da podnosi ostavku.

Fukuda (72) je od dolaska na vlasti, u septembru 2007. godine imao nesuglasica sa gornjim domom japanskog parlamenta, koji kontroliše opoziciona Demokratska partije Japana.

Fukuda je izgubio na podršci naroda zbog raznih afera, među kojima su skandali u Ministarstvu odbrane, kao i visoke cene zdrastvenog osiguranja za penzionere.

Nakon prihvatanja ostavki članova vlade, Jasukazu Hamada imenovan je za ministra odbrane, a njegov prethodnik Nobuo Kiši imenovan je za specijalnog savetnika premijera za državnu bezbednost.

Bivši zvaničnik zadužen za odgovor na kovid Jasutoši Nišimura je novi ministar ekonomije, trgovine i industrije.

(Sputnik)

BONUS VIDEO:

Na Nagasaki je 9.avgusta 1945. bačena atomska bomba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina