RUSIJA PORUČILA AMERICI: Vratite nuklearne rakete na svoju teritoriju

Novosti onlajn

06. 08. 2022. u 00:54

SAD bi trebalo da vrate svoje nuklearno oružje na sopstvenu teritoriju, a NATO bi trebalo da obustavi zajedničke nuklearne misije, izjavio je zamenik šefa ruske delegacije na konferenciji o Sporazumu o neširenju nuklearnog naoružanja Andrej Belousov.

РУСИЈА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Вратите нуклеарне ракете на своју територију

Foto: Piksabej

- Američko nuklearno naoružanje je neophodno vratiti na nacionalnu teritoriju, potrebno je likvidirati infrastrukturu gde je ono trenutno razmešteno u Evropi, a NATO bi trebalo da obustavi praksu zajedničkih nuklearnih misija - istakao je on.

Takođe je naveo i da je Rusija pozvala SAD i njene saveznike da preuzmu na sebe odgovornost da ne razmeštaju prvi zabranjene rakete malog i srednjeg dometa.

Prema njegovim rečima, istupanjem iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa 2019. godine su resetovali međunarodne pravne zabrane što se tiče razmeštanja tog tipa naoružanja.

- Uprkos tome, sa ciljem sprečavanja nove trke u naoružanju, Rusija se jednostrano obavezala da neće prva razmeštati rakete malog i srednjeg dometa u regionima gde se neće razmeštati ni američko naoružanje tog tipa. Stoga, pozivamo Ameriku i njene saveznike da se takođe obavežu da to neće činiti - naveo je on.

Belousov je takođe demantovao navode da je ruska vojska navodno podigla pripravnost sopstvenih nuklearnih snaga.

BONUS VIDEO: 

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MIŠIĆ NA BREGALNICI: Kako je albanska pobuna penzionisala Žuću