KONAŠENKOV: Ruski PVO sistemi oborili 13 ukrajinskih dronova

Tanjug

30. 07. 2022. u 14:51

RUSKI PVO sistemi oborili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, presreli šest ukrajinskih granata iz višecevnih raketnih sistema, kao i dve balističke rakete Točka-U, izjavio je danas zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ: Руски ПВО системи оборили 13 украјинских дронова

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/AP Photo/Pavel Golovkin

Ruske oružane snage uništile su dve američke haubice M777 u blizini Stepnogorska, u oblasti Zaporožje, rekao je on, preneo je TAS S.

 - Dve američke haubice M777 uništene su u Stepnogorsku, u Zaporoškoj oblasti. Pogođena je baterija višecevnih raketnih sistema Uragan oko naselja Kurđumovka i dve artiljerijske baterije haubica - rekao je on.

Ruska avijacija, raketne trupe i artiljerija je tokom dana pogodila više od 260 ciljeva Oružanih snaga Ukrajine tokom specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je Konašenkov.

 - Udari operativno-taktičke i vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije na vojne objekte na teritoriji Ukrajine su nastavljeni - istakao je Konašenkov.

BONUS VIDEO:

UŽAS U KOLONIJI JELENOVSKI: Ukrajinci gađali zatvor i pobili svoje pripadnike koje su zarobili Rusi


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi