NEVEROVATNA SCENA: Sveštenik u kupaćem održao misu u moru, reagovala policija (FOTO)

Novosti online

29. 07. 2022. u 17:38

SVEŠTENIK Matia Bernaskoni (36) iz milanske nadbiskupije dosetio se da bi mogao da služi misu u moru, koristeći dušek za naduvavanje kao oltar. Zbog ovog poteza je sada pod istragom italijanskih vlasti.

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА: Свештеник у купаћем одржао мису у мору, реаговала полиција (ФОТО)

Foto: Printscreen Twitter/ALT_caseyofm

Bernaskoni je rekao da je planirao da održi nedeljnu misu među drvećem uz plažu u mestu Krotone ujužnoj Italiji, nakon što je pomagao u letnjem kampu za srednjoškolce.

Iz lokalne crkvene zajednice uputili su kritiku na račun celog ovog slučajeva.

- U nekim slučajevima, tokom praznika, izvan svakodnevice, moguće je da izvodi misu i izvan crkve. No uvek je potrebno pričešće izvoditi primereno i na mestima gde je moguće dostojanstveno obraćanje svetome - poručio je čelnik crkve u mestu Krotone, prenosi Gardijan.

Bernaskoni je pak branio svoje postupke, pa se izvinio ako je bilo koga uvredio, rekavši da je njegovo ponašanje možda bilo nepromišljeno te dodao da to više neće učiniti.

- Apsolutno mi nije bila namera da trivijalizujem evharistiju... to je jednostavno bila misa na kraju radne nedelje. Ali simbolika je jaka, to je istina i govori sama za sebe, ponekad drugačije nego što bismo mi to želeli. Bilo je naivno od mene da ne pridajem situaciji potrebnu pažnju - rekao je sveštenik.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO - HELIKOPTERI PRISKOČILI U POMOĆ: U Grčkoj požari na površini od 40.000 hektara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U SERIJAMA BIO HIPOHONDAR: U stvarnom životu potpuno drugačiji - ljudi se iznenade kad čuju čime se glumac bavio