POGLEDAJTE: Ovako je ukrajinski ambasador u Berlinu veličao Stepana Banderu kao "borca za slobodu" (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 07. 2022. u 09:06

AMBASADOR Ukrajine u Berlinu Andrij Melnik je u intervjuu novinaru iz Nemačke, veličao nacističkog saučesnika Stepana Banderu kao „borca za slobodu“.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако је украјински амбасадор у Берлину величао Степана Бандеру као борца за слободу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutrjub/ Jung & Naiv

O tome šta je u ovom intervjuu o svom viđenju Bandere kao "borca za slobodu" i "onoga ko se zalagao za nezavisnost Ukrajine" rekao ukrajinski ambasadora u Berlinu, "Novosti" su već pisale pre nekoliko dana

Sada se pojavio i snimaki intervjua u kojem se tačno može videti šta govori Andrij Melnik i kako teče njegov razgovor sa novinarom.

- Posetio sam njegov grob, jer je mnogim Ukrajincima važan kao oličenje borbe za slobodu... Borac za slobodu ne podleže nikakvim zakonima. Robina Huda poštujemo svi, ali je takođe delovao protiv zakona - naveo je Melnik nemačkom blogeru i novinaru Tilu Jungu.

Prema njegovom viđenju, Bandera nije imao veze sa nacističkom Nemačkom, a masovna ubistva mirnih Poljaka od strane ukrajinskih nacionalista u Voliniji i Galiciji tokom Drugog svetskog rata objašnjavaju se činjenicom da je na drugoj strani „bilo mnogo ubistava i zverstva“.

- Poljaci žele da politizuju ovu priču, rekao je ukrajinski ambasador u Berlinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!