UKRAJINCI ISPALILI 4 TOČKE-U NA NASELJE: Poginulo dete tri civila ranjena

P. Z. S. / ria.ru

28. 06. 2022. u 21:39

NOVA Kahovka u Hersonskoj oblasti bila je podvrgnuta raketnoj vatri ukrajinskih trupa, grad je pogođen sa četiri projektila Točka-U, dete je poginulo, rekao je za RIA Novosti izvor u ruskim agencijama za sprovođenje zakona.

УКРАЈИНЦИ ИСПАЛИЛИ 4 ТОЧКЕ-У НА НАСЕЉЕ: Погинуло дете три цивила рањена

Foto: Printskrin


"Večeras su militanti zločinačkog kijevskog režima ispalili četiri projektila Točka-U na naselje Nova Kahovka. Nacionalisti su napali samo civilnu i društvenu infrastrukturu", rekao je sagovornik agencije.

Prema rečima izvora, zahvaljujući ruskoj protivvazdušnoj odbrani, sve rakete su uništene, ali je jedno dete poginulo od krhotina raketa, a tri civila su povređena.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti