MINIRANA BRANA UGROŽENA TRI NASELJA: Ukrajinski vojnici podmetnuli eksploziv, nameravaju da okrive Ruse

P. Z. S. / ria.ru/sputniksrbija

25. 06. 2022. u 21:28

UKRAJINSKI borci nameravaju da dignu u vazduh branu na akumulacionom jezeru kod Kurahova i da potom za to optuže ruske snage, izjavio načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

МИНИРАНА БРАНА УГРОЖЕНА ТРИ НАСЕЉА: Украјински војници подметнули експлозив, намеравају да окриве Русе

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

-Raspolažemo pouzdanom informacijom da ukrajinski borci u gradu Kurahovo u Donjeckoj Narodnoj Republici nameravaju da miniraju i dignu u vazduh branu kako bi potom optužili rusku vojsku. Ta cinična akcija bi mogla da dovede do poplave usled čega bi stradali civili koji žive u nasljima Maimilijanovka, Georgijevka i Marinka, upozorio je on.

Ukrajinska vojska opremila je uporište snajperskim tačkama u prostorijama vrtića broj 15 u Konstantinovki u DNR, izjavio je u sredu načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

-U Konstantinovki Donjecke Narodne Republike, u prostorijama vrtića broj 15 (ulica Slavjanskaja), jedinice Oružanih snaga Ukrajine opremile su uporište, postavile vatrene i snajperske tačke po obodu, dok su prilazi ustanovi bili minirano, ali lokalno stanovništvo namerno nije obavešteno o tome, rekao je on.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri