NEMAČKI HAKERI U UNIFORMI: Centar za kibernetičke operacije Bundesvera smešten nedaleko od Bona

D. D. S.

21. 06. 2022. u 12:29

PITANjE kibernetičke sigurnosti je bio prioritet berlinske politike i pre ruskog napada na Ukrajinu, ali sada je nemački Centar za kibernetičke operacije (ZCO), nedaleko od Bona, u gradiću Rajnbahu na obali Rajne, posebno dobio na značaju. Tu u kasarni Tomburg nemački Bundesver se, zapravo, bavi digitalnim vođenjem rata.

НЕМАЧКИ ХАКЕРИ У УНИФОРМИ: Центар за кибернетичке операције Бундесвера смештен недалеко од Бона

Foto: EPA

Nemački vojnici u tom centru po nalogu države, kako prenosi Dojče vele, vežbaju upadanje u tuđe kompjuterske mreže, uče kako se kradu važne informacije, manipulišu podaci i kako se u slučaju potrebe isključuju kompletne kompjuterske mreže.

- Njih oko 200, među njima samo tri žene, traže slabe tačke protivničkih IT-sistema, ali pokušavaju i napade na IT-infrastrukturu Bundesvera kako bi pronašli slabe tačke u svojoj odbrani - navodi se.

Centar za kibernetičke operacije ZCO je deo Komandnog kibernetičkog i informacionog centra koji je formiran 2017. godine na više od 20 lokacija širom zemlje, od kojih je većina oko Bona. Tu je i IT čvorište Bundesvera, a u blizini se nalazi i Savezni zavod za bezbednost i IT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024