LAVROV ZA BI-BI-SI: Rusija nije izvršila invaziju, morala je da zaštiti Ruse od nacista, Zapad godinama nije hteo da nas čuje

Novosti online

16. 06. 2022. u 20:02

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu.

ЛАВРОВ ЗА БИ-БИ-СИ: Русија није извршила инвазију, морала је да заштити Русе од нациста, Запад годинама није хтео да нас чује

foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Specijalna operacija je objavljena onda koda nije bilo drugog načina da se ukaže Zapadu na zločinačko uvlačenje Kijeva u NATO, rekao je Lavrov u intervjuu za Bi-Bi-Si.

-Nismo izvršili invaziju na Ukrajinu. Objavili smo početak specijalne vojne operacije onda kada više nije bilo načina da se Zapadu objasni da se bavi zločinačkim aktivnostima, uvlačeći Ukrajinu u NATO, brižno štiteći, brinući se i na sve načine gajeći neonacistički režim čiji je predsednik Vladimir Zelenski još u septembru 2021. godine (Niste izvestili svoje gledaoce o tome?) rekao da ako se neko u Ukrajini oseća kao Rus onda neka ide u Rusiju, rekao je ministar.

Kako je istakao, Zelenski je to javno rekao.

-Kada mu je dopisnik Si-En-En rekao da je puk ‘Azov’ u nekoliko stranih država, u SAD, Japanu, uvršten na listu ekstremističkih, terorističkih organizacija, Zelenski je slegnuo ramenima i rekao da oni imaju mnogo takvih bataljona i pukova i da su oni takvi kakvi su, dodao je Lavrov.

Kako je istakao, ruska strana nikoga nije napadala u Ukrajini, već su u toj zemlji napadali Ruse.

-Još jednom vam kažem: nismo imali drugi izlaz. Mnogo puta, hiljadu puta smo sve to objašnjavali. Sada vašim zapadnim oružjem ukrajinski režim napada civile, gradove, isto onako kako su to radili 2014. Godine, kada su na vlast došli pučisti, kada su bombardovali centar Luganska iz aviona, kada su u Odesi spalili 50 ljudi, istakao je Lavrov i retorički zapitao: „Da li se iko toga seća danas?“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu