(MAPA) STRANI PLAĆENICI UZDANICE NA FRONTU I U POZADINI: Žestoke borbe na Harkovskom ratištu trebale bi da odvuku pažnju od Donbasa

P. Z. S. / telegram rybar

16. 06. 2022. u 19:20

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe kod Harkova i Izjuma.

(МАПА) СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ УЗДАНИЦЕ НА ФРОНТУ И У ПОЗАДИНИ: Жестоке борбе на Харковском ратишту требале би да одвуку пажњу од Донбаса

Foto Tanjug/AP

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.


*Na severu regiona nastavljaju se sukobi u oblasti Ruske Lozove i Dementjevke. Na istoku, Oružane snage RF vode žestoke borbe na prilazima Verhnjem Saltovu.

*U Odnorobovki i Šestakovu strani plaćenici sprovode ubrzanu obuku mobilisanih građana za upotrebu na ovom sektoru fronta.

Ilustracija telegram rybar



Više puta smo pisali o širokom učešću plaćenika u ovoj oblasti. Britansko izdanje Telegrafa objavilo je danas vest da su zarobljeni Amerikanci u Harkovskoj oblasti uhvaćeni kod Izbickog, prema kojem je DRG (diverzantsko izviđačka grupa) Oružanih snaga Ukrajine nedavno izvršila nalet.

*U pravcu Izjuma, Oružane snage Ukrajine ponovo pokušavaju da skrenu pažnju i snage ruske vojske sa ofanzive na Donbas.

Ukrajinske DRG nastavljaju da dejstvuju u šumi Izjum, dok se iz Čepela vrši redovno granatiranje položaja Oružanih snaga Rusije u Rudnevu.

Strane nastavljaju da aktivno razmenjuju artiljerijske udare. Oružane snage RF su pogodile gomilanje neprijateljskih snaga u okrugu Zoločevo, Udi, Bazaljevka, Verhnji i Stari Saltov, Slatino, Čerkaski Tiški, Dergači, Odnorobovka, Bogoduhovski i Čugujevski, kao i Čepel.

*U Harkovu je, usled ruskog udara, onesposobljena baza za popravku vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine, kao i opreme za elektronsko ratovanje u oblasti Pjatihatka na severu grada.

*Su-25 VVSU oboren je kod Mazanovke na granici Harkovske i Donjecke oblasti.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba