RUSKI UDAR NA BRITANSKE MEDIJE Moskva uvodi sankcije protiv urednika "Gardijana", "Tajmsa", "Dejli Mejla"

Novosti onlajn

14. 06. 2022. u 17:22

RUSIJA je uvela sankcije protiv glavnih urednika niza britanskih medija: „Gardijana“, „Tajmsa“, „Dejli telegrafa“, „Dejli mejla“, „Indipendenta“. Na stop-listi je i Bi-Bi-Si.

РУСКИ УДАР НА БРИТАНСКЕ МЕДИЈЕ Москва уводи санкције против уредника Гардијана, Тајмса, Дејли Мејла

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Sankcijama su obuhvaćeni i dopisnici i analitičari „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajmsa“ i „Dejli telegrafa“. Svima njima je zabranjen ulazak u Rusiju a sankcije su im uvedene zbog raspirivanja rusofobije u britanskom društvu.

Nove mere odnose se na ukupno 49 državljana Britanije - 29 novinara i 20 ljudi zaposlenih u odbrambenom kompleksu, među kojima su, između ostalog, zamenik ministra odbrane Mark Kuin, komandant britanske mornarice Bendžamin Džon Ki, komandant vazudšnih snaga Majkl Vigston i drugi.

Protiv njih su sankcije uvede zbog toga što su učestvovali u donošnju odluka o snandevanju Ukrajine naoružanjem.

Podsetimo, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, London je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji dodao još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini. Na listi su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.

Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...