CILJEVI OPERACIJE U UKRAJINI SU JASNI: Iz Kremlja ponovili kakav je plan

Novosti online

13. 06. 2022. u 21:38

GLAVNI cilj specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini je zaštita Donjecke i Luganske Narodne Republike, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЦИЉЕВИ ОПЕРАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ СУ ЈАСНИ: Из Кремља поновили какав је план

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Sve u svemu, zaštita republika (DNR, LNR) je glavni cilj specijalne vojne operacije - rekao je Peskov.

Istovremeno, Peskov je rekao da pitanje o dodatnoj podršci republikama treba postaviti Ministarstvu odbrane.

Ranije je lider DNR Denis Pušilin izjavio da republika traži od Rusije "dodatne savezničke snage" zbog učestalih slučajeva granatiranja Donjecka od strane ukrajinskih trupa.

Prema njegovim rečima, Kijev je prešao sve granice, jer u novim napadima na Donjeck koristi zabranjene metode vođenja rata.

Pušilin je pozvao rukovodstvo preduzeća u Donjeckoj Narodnoj Republici da saradnike prebace na rad od kuće zbog pojačanih napada.

- Narednih dana savetujemo građanima da ostanu na bezbednim mestima i da ne izlaze napolje - rekao je Pušilin i podsetio da je u protekla 24 sata vojska DNR onesposobila na desetine vatrenih položaja protivnika.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: RAZMINIRANjE MARIJUPOLjA - "Uran-6" u akciji - DNR objavio snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije