UDARI "NOĆNOG LOVCA" I "ALIGATORA": Novi snimak dejstva ruskih helikoptera, borbeni letovi tik iznad zemlje (VIDEO)

M.Đorđević

20. 05. 2022. u 09:40

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak kako helikopteri Mi-28N „Noćni lovac“ i Ka-52 „Aligator“ nenavođenim i navođenim raketama napadaju položaje ukrajinskih trupa, prenosi RIA Novosti.

УДАРИ НОЋНОГ ЛОВЦА И АЛИГАТОРА: Нови снимак дејства руских хеликоптера, борбени летови тик изнад земље (ВИДЕО)

Foto: printskrin Jutjub

Na snimku je prikazano kako Mi-28N, polećući sa aerodroma, na izuzetno maloj visini ide do cilja iznad sela, leteći iznad oranica i zasada. Helikopter zatim ispaljuje nevođene rakete od 80 i 122 milimetara iz nagiba - mašina podiže nos u trenutku lansiranja kako bi povećala domet projektila.

Helikopter pravi nekoliko letova, svaki put odlazi na izuzetno malu visinu kako bi izbegao verovatnu vatru ukrajinskih MANPADS-a.

Prikazani su i snimci nišana Ka-52, koji navođenim projektilima pogađa vojne ciljeve.

Kako su precizirali u Ministarstvu odbrane, na snimku se vide helikopteri armijske avijacije Zapadnog vojnog okruga.

Kako je pilot Anton rekao na video snimku, Mi-28N se dobro pokazao, sistem za navigaciju, zajedno sa sistemom za upravljanje oružjem, omogućava korišćenje različitih vrsta oružja u automatskom režimu, što povećava preciznost i minimizira potrošnju municije.

- Neprijatelj uglavnom koristi MANPADS u velikim količinama. To otežava ispunjavanje  borbenih zadataka. Moramo da koristimo oružje iz maksimalnog dometa, čak i ponekad van vizuelne vidljivosti na unapred programiranim ciljevima, dodaje pilot.

U Ministarstvu odbrane pojašnjavaju da tokom specijalne vojne operacije piloti provode više vremena na nebu nego na zemlji. Pauza između naleta je nešto više od sat vremena - samo da se dopuni naoružanje helikoptera.

BONUS VIDEO: POSLEDICE RAZARANJA U UKRAJINI: Snimci uništenog oružja i objekata u Harkovu i okolini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IMA MESTA ZA TUNIS: Ukoliko tragate za drugačijom destinacijom za letovanje, predlažemo Tunis