BACA BOMBE I SNIMA REZULTAT PORAZA: Ruska vojska prvi put primenjuje u Ukrajini jurišne dronove „Orlan-10“ (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 05. 2022. u 14:29

ORUŽANE snage Rusije prvi put u Ukrajini primenjuju jurišne dronove „Orlan-10“ koji mogu da nose eksplozivne fragmentacione granate, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

БАЦА БОМБЕ И СНИМА РЕЗУЛТАТ ПОРАЗА: Руска војска први пут примењује у Украјини јуришне дронове „Орлан-10“ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Telegram/RIA novosti

Na videu se može uočiti kako se dronovi pripremaju za lansiranje i kako se u specijalne blokove postavljaju granate. Blokovi su okačeni pod krilo drona, a dron se zatim katapultira. Prikazano je kako dron baca bombe na ukrajinske položaje i sam snima rezultat poraza.

- Na dron „Orlan-10“ se kače po četiri eksplozivne fragmentacione granate. Svaka granata pogađa cilj u radijusu od deset metara. U isto vreme se mogu primeniti četiri granate, ali sve zavisi od cilja i može se ispaljivati po jedna granata - rekao je vojnik bespilotne avijacije.

Dronovi pronalaze ciljeve i prenose koordinate artiljeriji.

Kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, dronovi „Orlan-10“ beleže koordinate na kojima se nalaze ukrajinski vojnici i nacionalistički bataljoni, koji koriste civile kao živi štit i primenjuju taktiku terorista, prave uporišta, raspoređuju samohodno artiljerijsko naoružanje, oklopnu tehniku i formiraju vojna skladišta sa municijom u objektima civilne infrastrukture.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...