RUSIJA POSLALA SIGNAL ZAPADU: Lansiranje „iskandera“ kao upozorenje

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

05. 05. 2022. u 11:51

NEMAČKI mediji preneli su da je u Kalinjingradu simulirano lansiranje raketa „iskander“, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave.

РУСИЈА ПОСЛАЛА СИГНАЛ ЗАПАДУ: Лансирање „искандера“ као упозорење

Foto: EPA

S obzirom na mesto, vreme i prirodu vežbi, ovo se može uzeti kao signal Zapadu, piše nemački Špigl.

- Kalinjingrad je ruska enklava na Baltičkom moru između dve članice EU i NATO, Poljske i Litvanije. Dakle, ni mesto ni vreme ovih vežbi nisu izabrani slučajno, navodi se u članku Špigla.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna