OGROMNI GUBICI UKRAJINSKIH SNAGA: Tokom noći izbačeno iz stroja 600 vojnika, uništen 61 komad tehnike; oborena 3 aviona i 14 dronova (VIDEO)

P. Z. S. /telegram rybar

05. 05. 2022. u 09:59 >> 10:10

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. General-major Igor Konašenkov dao je pregled dejstava ruskih snaga tokom noći.

ОГРОМНИ ГУБИЦИ УКРАЈИНСКИХ СНАГА: Током ноћи избачено из строја 600 војника, уништен 61 комад технике; оборена 3 авиона и 14 дронова (ВИДЕО)

Foto Tanjug

U izveštaju ruskih snaga kaže se da su rakete ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništile: u rejonu Kirovograda avijacionu opremu na vojnom aerodromu Kanatovo, u gradu Nikolajevu veliko skladište municije i u rejonu Žovtnevo Nikolajevske oblasti skladište goriva za ukrajinsku vojnu opremu.

Pored toga, kako se navodi u izveštaju, pogođeno je istureno komandno mesto 17. odvojene tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine, četiri područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i dva skladišta vojne tehnike na vojnom aerodromu kod Kramatorska.


- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom noći je pogodila 93 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kazao je Konašenkov.
Više od 530 ljudi evakuisano je iz Mariupolja u Bezimenoe u Donjeckoj Narodnoj Republici tokom proteklog dana, od kojih su 64 deca, saopštio je u četvrtak štab teritorijalne odbrane DNR. „U protekla 24 sata, od 08.00 4. do 08.00 5. maja, 536 ljudi, uključujući 64 dece, evakuisano je iz Mariupolja u Bezimenoje, Novoazovski okrug“, saopštio je Telegram kanal centrale.



On je dodao i da su raketne snage tokom noći pogodile dva komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, artiljerijsku bateriju na vatrenom položaju, kao i dva lansera i jedno transportno vozilo za dopunu raketama, taktičkog raketnog sistema Točka-U.

- Artiljerijske jedinice pogodile su 32 komandna mesta, pet skladišta municije, 403 uporišta, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i 51 položaj ukrajinske artiljerije. Uništeno je preko 600 nacionalista i 61 jedinica naoružanja i vojne opreme, kazao je Konašenkov.

General je naveo i da su ruski PVO sistemi oborili u vazduhu tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva: jedan Su-24 kod ostrva Zmejni, jedan Su-27 kod sela Ingulec, Hersonska oblast, i jedan Su-25 kod sela Koševo, Dnjepropetrovski region. Pored toga, 14 ukrajinskih bespilotnih letelica uništeno je tokom noći u oblastima naselja Verbovka, Velika Kamiševaha, Bražkovka, Veseloje, Peremoga, Veliki Prelozi Harkovske oblasti, Barvinok Hersonske oblasti, Avdejevka, uključujući i jedan uništen dron „Bajraktar-TB2“ u oblasti Zmijskog (Zmejni) ostrva.

Takođe, u blizini naselja Tarasovka i Vasilevka presretnute su dve rakete višecevnog raketnog sistema „smerč“.


Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 149 aviona, 112 helikoptera, 726 bespilotnih letelica, 288 protivvazdušnih raketnih sistema, 2834 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 325 instalacija višestrukog lansiranja raketnih sistema, 1306 poljskih artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2646 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...