JEDAN član posade raketne krstarice Moskva poginuo je pokušavajući da ugasi požar, dok je 27 mornara nestalo u talasima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Komentari (3)

bane kan

22.04.2022. 22:15

Izem to brod koji nema protivpozarnu zastitu. Morale su odmah da prorade pumpe i ugase vatru. Cak i da je brod ostecen raketom zastita od pozara je morala da radi, a bombe da budu smestene malo dublje u brod da se ne aktiviraju tako lako. Nije to da rusi nemaju srece, nemaju dobar sistem koji bira najbolje da vode. Mislim da su ih ipak pogodili ukrajinci, sto je sramota za takav brod.

Darko

23.04.2022. 01:28

Brodovima je odzvonilo jos 1967 kada je Syx potopio brod Eilat. Foklandi potvrdili, a to su bili tek poceci protivbrodskih raketa. Amerikanci se mudro vec 50 godina u svakom sukobu drze brodovima van teoretskog dometa protibrodskih raketa protivnika i tako 'cuvaju mit' o nekoj buducnosti mornarica. Blokade, nosaci krstarecih raketa, prebacivanje trupa i ogranicena zastita na daljinama je jedino sto jos moze mornarica. DF21 je zapecatio sudbinu i nosaca aviona koji se i ovako drze na 500 km od sukoba. Cak je i Hamas stapom i kanapom malom protivbrodskom raketom iz prve unistio Izraleski brod.