BRITANSKI SPECIJALCI OBUČAVAJU UKRAJINCE: U Kijevu bili pre početka specijalne operacije

Srna

16. 04. 2022. u 17:37

PRIPADNICI britanske Specijalne vazdušne spužbe (SAS) obučavali su ukrajinske snage prvi put od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, izjavili su ukrajinski komandanti za "Tajms".

БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ОБУЧАВАЈУ УКРАЈИНЦЕ: У Кијеву били пре почетка специјалне операције

Foto AP

Instruktori iz Velike Britanije povučeni su iz Ukrajine u februaru, kada su članice NATO-a očekivale početak ruske operacije.

"Tajms" prenosi da su kapetan Jurij Mironenko i još dvojica ukrajinskih komandanata izjavili da su se Britanci sada vratili da obučavaju lokalne vojnike kako da koriste ručne protivtenkovske bacače koji su isporučeni iz Velike Britanije.

List tvrdi da su jedinice koje su prošle obuku stacionirane oko Kijeva.

"Primili smo veliku vojnu pomoć iz Britanije, ali su oni koji znaju kako da koriste bacače bili na drugim mestima, pa smo morali uz pomoć `Jutjuba` da sami učimo", rekao je Mironenko.

Britansko Ministarstvo odbrane odbilo je da potvrdi da su britanski komandosi posetili Ukrajinu, a ministar za oružane snage Džejms Hipi istakao je ove sedmice da će ukrajinski vojnici putovati u Veliku Britaniju radi obuke, prenela je "Raša tudej".

London je jedan od primarnih snabdevača Kijeva oružjem i u Ukrajinu šalje oružje od protivtenkovskih i protivavionskih raketnih sistema do oklopnih vozila.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson nenajavljeno je posetio Kijev prošle sedmice i obećao predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom dodatnu pomoć Londona. 

BONUS VIDEO:  IZVEŠTAJ SA FRONTA: DNR objavio kakva je situacija u Mariupolju

IZVEŠTAJ SA FRONTA: DNR objavio kakva je situacija u Mariupolju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!