NAJAVA PODELE UKRAJINE? Zaharova: Rukovodstvo u Kijevu je propustilo glavnu šansu da zadrži zemlju u svojim granicama

M.Đorđević

24. 03. 2022. u 17:24

RUKOVODSTVO Ukrajine je propustilo šansu da zadrži zemlju u svojim granicama. Ovo je na brifingu izjavila zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi ruska agencija Interfaks .

НАЈАВА ПОДЕЛЕ УКРАЈИНЕ? Захарова: Руководство у Кијеву је пропустило главну шансу да задржи земљу у својим границама

Foto: Profimedia

- Pozivamo administraciju Zelenskog, ne znam kako da je nazovem, ovu grupu drugova, da razmisli o sudbini zemlje, ljudi, životu stanovništva, donese zaključke, donese odgovarajuće odluke. Oni su već propustili glavnu šansu za postojanje Ukrajine u svojim granicama, suverene Ukrajine, nezavisne Ukrajine - rekala je predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenim rečima, tu „šansu” su dobili 2014. i 2015. godine.

- Sve platforme su korišćene da se objasni da jednostavno ne postoji druga opcija za državu Ukrajinu osim preduzimanja odgovarajućih koraka u okviru Akcionog plana iz Minska. U suprotnom, zemlja će se raspasti, što vidimo sada, pred očima celog sveta - rekla je Zaharova.

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da se Rusija odlučila na specijalnu operaciju u Ukrajini, tek pošto je iscrpla sve mirne i diplomatske načine za rešavanje sukoba u Donbasu. Pored toga, prema njegovim rečima, tome su doprinele ponovljene potvrde ukrajinskih vlasti da neće primeniti sporazume iz Minska odobrene rezolucijom Saveta bezbednosti, kao i činjenica da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ne samo potvrdio planove zemlje da uđe u NATO, nego je i zapretio napuštanjem beznuklearnog statusa Ukrajine.

Prethodno je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao da ne vidi razlog zašto se sporazumima iz Minska ne bi dala „još jedna šansa“.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300! Dron locirao moćni PVO sistem, usledio siloviti raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)