KADIROV POHVALIO SVOJE BORCE: Pomogli su ljudima da pobegnu iz kandži ekstremista!

Novosti online

19. 03. 2022. u 21:21

ON je dodao da je bilo lepo čuti reči zahvalnosti civila na pomoći, spasavanju i toplom odnosu čečenskih vojnika.

КАДИРОВ ПОХВАЛИО СВОЈЕ БОРЦЕ: Помогли су људима да побегну из канџи екстремиста!

Foto: EPA

- Zauzimanje dobro utvrđenog grada sa dobrom inženjerskom infrastrukturom veliki je problem za stranu koja napreduje. Ali, uprkos svim poteškoćama, borci snaga Čečenske Republike, ispunjavajući svoju profesionalnu dužnost zaštite civilnog stanovništva LNR, DNR i cele Ukrajine od nasrtaja bancerovaca i šejtana, adekvatno rešavaju zadatke koje je postavilo rukovodstvo Ruske Federacije - rekao je Ramzan Kadirov, lider Čečenije.

- Naši hrabri ratnici pomogli su siromašnim i prepuštenim na milost i nemilost ljudima da pobegnu iz kandži ekstremista. Među njima je bio i veliki broj dece, među kojima su i odojčad. Svi spaseni su smešteni u specijalna vozila i odvedeni na bezbedno mesto. Čečenski borci su im davali hranu, vodu i lekove i pružali im medicinsku pomoć - rekao je Kadirov.

On je dodao da je bilo lepo čuti reči zahvalnosti civila na pomoći, spasavanju i toplom odnosu čečenskih vojnika.

- I što je najvažnije, ljudi su osetili koliko su dostojno vaspitani čečenski borci. Zadatke držanja zauzetih položaja i spasavanja civilnog stanovništva sprovode naši borci na najvišem nivou. Odlično su raspoloženi i odlične borbenosti za ranu pobedu - rekao je Kadirov.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi