ZATVOR ODOBRIO: DŽulijan Asanž i Stela Moris venčaće se 23. marta

Novosti onlajn/M.S.

13. 03. 2022. u 20:19

OSNIVAČ Vikiliksa Džulijan Asanž, koji se nalazi u londonskom zatvoru Belmarš, oženiće svoju verenicu advokata Stelu Moris 23. marta. Ovu informaciju potvrdila je Stela Moris, prenose Izvestja.ru.

ЗАТВОР ОДОБРИО: Џулијан Асанж и Стела Морис венчаће се 23. марта

Foto: AP

- Belmarš je potvrdio naše venčanje. Sreda, 23. marta u 13:00 - napisala je Moris na Tviteru.

Kako prenose mediji, Asanž će na ceremoniji nositi tartan kilt, koji je specijalno za njega izradila modna kreatorka Vivijen Vestvud. Mlada će nositi dugu venčanicu sa jednim od korseta sa potpisom istog dizajnera.

24. januara Vikiliks je izvestio da je Viši sud u Londonu dozvolio Džulijanu Asanžu da uloži žalbu na odluku o njegovom izručenju Sjedinjenim Državama. Pojašnjeno je da je osnivač kompanije pobedio na svom zahtevu za žalbu na sudu.

U decembru je Apelacioni sud Engleske i Velsa uvažio žalbu američke strane da se osnivač Vikiliksa izruči Sjedinjenim Državama. Kako prenosi Rojters, slučaj je vraćen prvostepenom sudu, koji je ranije odlučio da Asanž ne može biti izručen Sjedinjenim Državama zbog rizika od samoubistva.

Osim toga, u sudskoj odluci je navedeno da Asanž treba da ostane u pritvoru. Stela Moris je povodom ovoga izjavila da će odluka suda biti osporena.

Istog dana, direktor međunarodnih kampanja "Reportera bez granica", Rebeka Vinsent, rekla je da je izručenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža „možda pitanje života i smrti“.

BONUS VIDEO: 

NAPAD U SEDIŠTE NACISTA U HARKOVU: Snimak udara na tvrđavu bataljona "Azov"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!