NA UDARU I BELORUSIJA: Velika Britanija uvodi sankcije Minsku zbog Ukrajine

Tanjug

02. 03. 2022. u 08:39

VELIKA Britanija uvodi sankcije Belorusiji zbog uloge te zemlje u napadu Rusije na Ukrajinu, saopštila je sinoć britanska vlada.

НА УДАРУ И БЕЛОРУСИЈА: Велика Британија уводи санкције Минску због Украјине

Foto: Pixabay

Ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je da su sankcije uvedene osobama i organizacijama "zbog uloge Belorusije u invaziji Rusije na Ukrajinu", prenosi Bi-Bi-Si.

- Lukašenkov režim aktivno pomaže i podržava nelegalnu invaziju Rusije na Ukrajinu i osetiće ekonomske posledice zbog podrške Putinu - poručila je Tras.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zato je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Jedinice Oružanih snaga Rusije danas su preuzele punu kontrolu nad regionalnim centrom Herson, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

BONUS VIDEO: 

RUSKO MINISTARSTVO OBJAVILO: Snimci dejstava specijalnih snaga Rusije u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)