PREDAO SE CEO PUK UKRAJINSKE PVO! General Konašenkov objavio najnovije informacije, uništeno 975 vojnih objekata

Novosti online

27. 02. 2022. u 07:56

TRUPE LNR i DNR su uz podršku Oružanih snaga Rusije povratile nova naselja od ukrajinskih trupa, saopštio je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

ПРЕДАО СЕ ЦЕО ПУК УКРАЈИНСКЕ ПВО! Генерал Конашенков објавио најновије информације, уништено 975 војних објеката

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- U protekla 24 časa grupa trupa Luganske Narodne Republike su uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije izvele uspešne ofanzivne operacije i uspostavile kontrolu nad naseljima Novoahtirka, Smoljaninovo i Stanično-Lugansko. Napredovanje duboko u odbranu od početka ofanzivne operacije iznosilo je 52 kilometra - precizirao je Konašenkov.

Konašenkov je naveo da je "grupa trupa Donjecke Narodne Republike nastavila ofanzivu u pravcu Petrovsko, napredujući još 12 kilometara, pod kontrolu su uzeti Pavlopolj i Piščevik".

Prema njegovim rečima, ruska vojska uništila je 975 objekata vojne infrastrukture Ukrajine.

- Među njima su 23 komandna mesta i komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine, tri radarska punkta, 31 protivvazdušni raketni sistem S-300, "Buk M-1" i "Osa" i 48 radarskih stanica. Oboreno je osam borbenih aviona i sedam helikoptera, 11 bespilotnih letelica i dve taktičke rakete "Točka-U" - dodao je Konašenkov.

Takođe su uništena 223 tenka i druga borbena oklopna vozila, 28 aviona (na zemlji), 39 višecevnih raketnih sistema, 86 topova i minobacača poljske artiljerije i 143 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike.

BONUS GALERIJA: Rat u Ukrajini

Puk protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa, opremljen sistemima "Buk M-1", predao se u subotu, dodao je portparol.

- Juče je u Harkovskoj oblasti 302. protivvazdušno-raketni puk Oružanih snaga Ukrajine, opremljen PVO sistemima "Buk M-1", dobrovoljno položio oružje i predao se - rekao je Konašenkov.

Nacionalisti gađali četvrti u Mariupolju

Ukrajinski nacionalisti iz bataljona "Azov" izveli su u subotu udare raketnim sistemima "Grad" na stambeno naselje Sartana u predgrađu Mariupolja i na školu, dodao je on.

U napadu su uništeni stambeni objekti, a ima žrtava među civilnim stanovništvom.

- Ministarstvo odbrane Rusije je upozoravalo je da ukrajinski nacionalisti pripremaju takve provokacije - dodao je on.

Konašenkov je istakao da "Oružane snage Ruske Federacije ne nanose udare na gradove i naselja, već preduzimaju sve mere da spasu živote civila".

Nakon što je Kijev intenzivirao ofanzivu na DNR i LNR, Rusija je, na zahtev republika, priznala njihovu nezavisnost i ratifikovala sporazume o prijateljstvu i saradnji. Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju Donbas, uključujući i zabranjeno oružje. Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je početak specijalne vojne operacije u regionu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KIJEV DELI ORUŽJE CIVILIMA - Pokušavaju da isprovociraju odgovor ruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!