PRVA ŽRTVA OPASNOG VIRUSA U VELIKOJ BRITANIJI: Žena preminula ubrzo nakon infekcije, raste broj zaraženih!

Novosti online

11. 02. 2022. u 18:06

ŽENA iz Bedfordšira postala je prva u Engleskoj koja je umrla nakon što je dobila Lasa groznicu, objavila je britanska zdravstvena agencija za bezbednost.

ПРВА ЖРТВА ОПАСНОГ ВИРУСА У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Жена преминула убрзо након инфекције, растe број заражених!

Foto: Z. Knežević

- Potvrđujemo da je preminula pacijentkinja kod koje je potvrđena Lasa groznica. Porodici izražavamo najdublje saučešće - saopšteno je iz bolnice u Bedfordširu gde je žena preminula.

Ona je inače jedna od troje Britanaca kod kojih je virus prvo potvrđen, a reč je o porodici koja se nedavno vratila sa putovanja po zapadnoj Africi. 

U Velikoj Britaniji je do sada potvrđeno 11 slučajeva bolesti koju prenose glodari, a to je prvi put od 2009. da se ova bolest pojavila u toj zemlji.  

Bolest je klasifikovana kao potencijalna pandemija i nalazi se na listi prioriteta Svetske zdravstvene organizacije, pored ebole i denga.

Britanska zdravstvena agencija saopštila je da kontaktiraju sve osobe koje sui male blizak kontakt sa zaraženima ovim virusom, ali da je za sada "rizik za širu javnost veoma nizak".

BONUS VIDEO - POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024