OGLASIO SE LEŠINAR: Bernar Anri Levi: Putin je neprijatelj, moramo prihvatiti Hladni rat i sprečiti dominaciju Rusije i Kine

M.Đorđević

28. 01. 2022. u 10:11

KONTROVERZNI i osporavani francuski filozof Bernar Anri Levi, poznat po zalaganju za liberalni intervencionizam, pozvao je na otvoreni sukob sa Moskvom i Pekingom, da ne bi, kako je rekao, "živeli u svetu kojim dominiraju Rusija i Kina"

ОГЛАСИО СЕ ЛЕШИНАР: Бернар Анри Леви: Путин је непријатељ, морамо прихватити Хладни рат и спречити доминацију Русије и Кине

Foto: Printscreen

Bernar-Anri Levi, u Francuskoj kolokvijalno poznat kao BHL, rekao je za Foks njuz da Amerika nema drugog izbora osim da osigura da ruski predsednik Vladimir Putin ne izvrši invaziju na Ukrajinu. 

Prema njegovom mišljenju, sukob Rusije i Ukrajine je dostigao tačku ključanja, a Putin se prema Zapadu ponaša kao neprijatelj. Ako Amerikanci ne žele da vide ponovo mapiran svet u kome dominiraju Kina i Rusija, onda moraju da počnu da brinu o tome šta se dešava u Ukrajini.

- Ono što vidim je čin rata i ucena od strane Vladimira Putina… Putin više nije partner Evropi. On više nije protivnik. On se ponaša kao neprijatelj. A vi ste poslednjih dana imali seriju izjava kojima ste pretili Evropi totalnim ratom. To je veoma, veoma ozbiljna situacija koja daleko prevazilazi sudbinu Ukrajine - rekao je BHL domaćinu Bretu Bajeru.

Foto: Printscreen

On veruje da Amerika nema drugog izbora nego da se uključi. 

- Mi (Zapad) nemamo izbora. Ne živimo u svetu anđela… Sledeći korak bi mogao biti da Tajvan ili negde drugde, a cela mapa sveta će se promeniti. Živećemo u svetu kojim dominiraju Kinezi i Rusi. Da li ovo žele američki birači? Ako želimo mir, moramo prihvatiti Hladni rat.

On je nedavno bio u poseti Ukrajini, a gostujući u emisiji je rekao da su Ukrajinci spremni za krvavu bitku sa Rusima. 

- Ukrajina ima snažnu vojsku sa visokim patriotskim moralom, i oni će se boriti. Stoga će ovaj rat, ako Putin odluči da izvrši invaziju, biti veoma krvav i prljav. Ukrajinci su danas sposobni da se bore, sposobni da se brane. Video sam njihove rovove, video sam njihovo oružje. Nemaju dovoljno da bi pobedili, ali imaju dovoljno da bi se odbranili.

Tokom 1990-ih Levi je jasno bio protiv Srba i pozivao na evropsku i američku intervenciju u bosanskom ratu tokom raspada Jugoslavije. Bio je inspirator, pokretač i promoter brojih antisrpskih kampanja tokom devedesetih, a svoju srbofobiju je uspešno zaodevao fokusirajući se na ličnosti, poput Miloševića, Mladića ili Karadžića.

BONUS VIDEO: 

Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!