LAVROV O NAORUŽAVANJU DONJECKA I LUGANSKA: Potpuno jasno odgovorio - strogo će čuvati Minske sporazume

Novosti online

26. 01. 2022. u 18:16

STAV Rusije je nedvosmislen – potrebno je strogo realizovati Minske sporazume koje Ukrajina sabotira, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući inicijativu poslanika Državne dume Andreja Turčaka o isporučivanju naoružanja Donjecku i Lugansku.

ЛАВРОВ О НАОРУЖАВАЊУ ДОЊЕЦКА И ЛУГАНСКА: Потпуно јасно одговорио - строго ће чувати Минске споразуме

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

- Ovde imamo nedvosmislen stav. Mi smo pristalice bezuslovne primene Minskih sporazuma, koje Ukrajina sabotira. Zapadni pokrovitelji ukrajinskog režima, uključujući i Amerikance, uveravali su nas, usput budi rečeno, i na sastanku Putina i Bajdena u junu u Ženevi, da će postići da Kijev sprovede svoje obaveze prema paketu mera potpisanih u Minsku 2015. godine, pre svega u smislu obezbeđivanja posebnog statusa Donbasa - rekao je Lavrov novinarima.

- Polazim od činjenice da je ta obaveza na Zapadu i da on mora da obezbedi da Kijev ispuni Minske sporazume. Tada će sva pitanja nestati - zaključio je Lavrov.

Turčak je ranije izjavio da bi Rusija trebalo da pruži samoproglašenoj Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici neophodnu pomoć u vidu snabdevanja određenog naoružanja za povećanje odbrambene sposobnosti i obuzdavanje vojne agresije koju priprema Kijev.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)