ZBOG TERORISTIČKE PRETNJE: Poljska podigla nivo uzbune u oblasti sajber bezbednosti

Tanjug

18. 01. 2022. u 20:07

POLJSKA je danas podigla nivo uzbune zbog terorističke pretnje u oblasti sajber bezbednosti širom zemlje nakon prošlonedeljnog sajber napada na Ukrajinu i dodala da je ova mera preventivna.

ЗБОГ ТЕРОРИСТИЧКЕ ПРЕТЊЕ: Пољска подигла ниво узбуне у области сајбер безбедности

Foto shutterstock

- Uvođenje ovog nivoa upozorenja znači da će javna uprava biti u obavezi da sprovodi pojačano praćenje bezbednosnih ICT sistema. To je zbog mogućeg narušavanja bezbednosti u oblasti elektronskih komunikacija - navodi se u saopštenju poljskog ministarstva za digitalne tehnologije koje je objavila državna novinska agencija PAP, prenosi agencija Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, nivo uzbune u Poljskoj, zapadnom susedu Ukrajine, biće na snazi do ponoći u nedelju. Ukrajinu je prošle nedelje pogodio sajber napad koji je upozorio Ukrajince "da se plaše i očekuju najgore".

Ukrajinski zvaničnici navode da Rusija stoji iza sajber napada, kao i da je u napadu pogođeno oko 70 sajtova vladinih organa, uključujući Saver bezbednosti i odbrane, kabinet ministara i nekoliko ministarstava, podseća britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOVID 19 U RUSIJI USKORO SEZONSKA EPIDEMIJA: Pandemija se završava, ali virus nije nestao