PRED SUDOM U UTORAK: Uhapšen osumnjičeni za požar u parlamentu Južnoafrićke republike (FOTO)

Tanjug

02. 01. 2022. u 23:54

VLASTI u Južnoafričkoj Republici (JAR) saopštile su nakon požara u zgradi parlamenta da su uhapsile muškarca osumnjičenog za paljevinu, provalu i krađu, i najavile da će već u utorak biti izveden pred sud.

ПРЕД СУДОМ У УТОРАК: Ухапшен осумњичени за пожар у парламенту Јужноафрићке републике (ФОТО)

Foto: EPA

Predsednik JAR Siril Ramafosa ocenio je da je požar "strašan i razoran događaj", ali je obećao da će parlament nastaviti sa radom, prenosi Bi-Bi-Si.

Na današnjim snimcima s lica mesta mogao se videti oblak crnog dima koji kulja ka nebu i veliki plamen koji se vije kroz krov zdanja parlamenta.

Zvaničnici su potvrdili da je požar izbio u kancelarijama na trećem spratu i brzo se proširio na skupštinsku salu donjeg doma, javio je izveštač britanskog javnog servisa iz Kejptauna.

U požaru niko nije povređen, rekao je portparol vatrogasne službe Kejptauna Džermejn Karelsi i dodao da je više od 35 vatrogasaca učestvovalo u gašenju požara koji je lokalizovan posle višečasovne intervencije, preneo je ranije AP.

Kako navodi Bi-Bi-Si, požar je izbio nekoliko sati nakon jučerašnje sahrane nadbiskupa Dezmonda Tutua u katedrali Svetog Đorđa, u blizini parlamenta koji trenutno ne zaseda zbog praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024