TRI OSOBE NESTALE: U požaru u Koloradu uništeno hiljadu kuća (FOTO)

Novosti onlajn

02. 01. 2022. u 08:44

NAJMANjE sedam osoba je povređeno, a traga se za još tri, čiji je nestanak prijavljen u predgrađu Denvera tokom požara koji je uništio skoro 1.000 kuća i oštetio stotinu domova, saopštile su danas vlasti Kolorada.

ТРИ ОСОБЕ НЕСТАЛЕ: У пожару у Колораду уништено хиљаду кућа (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Šerif okruga Bolder, Džo Pel rekao je u subotu da istražitelji još pokušavaju da utvrde uzrok požara koji je buknuo u četvrtak popodne u oblastima između Denvera i Boldera, prenosi AP.

Službenici komunalnih preduzeća nisu pronašli oborene dalekovode oko mesta gde je izbio požar, rekao je Pel.

Kako se navodi, stanovnici su polako počeli da se vraćaju u svoje domove kako bi videli razmere štete koje je prouzrokovao požar.

Najmanje 991 kuća je uništena, a šerif Pele je upozorio da ovo nije konačan bilans štete.

Najmanje sedam ljudi je povređeno u požaru koji je izbio u gradovima Luisvil i Superior.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden odobrio je predlog zakona kojom se predviđa savezna pomoć pogođenima u katastrofama, a guverner Kolorada Džared Polis proglasio je vanredno stanje, oslobađajući sredstva za vanredne situacije u slučaju katastrofe i druge resurse za pomoć države, preneo je ranije Bi-bi-si.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)