ZARADILI DVA MILIONA € OD LAŽNIH KOVID PROPUSNICA: Privedeno 100 ljudi, istraga u toku, Francuska preplavljena falsifikatima!

Novosti online

18. 12. 2021. u 00:50

MREŽA preko koje je napravljeno između 5.000 i 10.000 lažnih kovid propusnica za dobit procenjenu na dva miliona evra delimično je rasformirana ovog meseca u Francuskoj, javila je u petak veče agencija "Frans pres" pozivajući se na izvore bliske slučaju.

ЗАРАДИЛИ ДВА МИЛИОНА € ОД ЛАЖНИХ КОВИД ПРОПУСНИЦА: Приведено 100 људи, истрага у току, Француска преплављена фалсификатима!

Foto IN4S.NET

Jedan par stavljen je u pritvor u decembru, naveo je taj izvor. Istraga koju vodi tužilaštvo u Parizu se nastavlja kako bi se identifikovali drugi učesnici u mreži.

Prema prvim elementima istrage, falsifikatori su uspeli da dođu do podataka apotekara i da uz pomoć njih proizvode zdravstvene propusnice, u njihovo ime.

Između 5.000 i 10.000 propusnica je ukupno izdato, a zarada se procenjuje na dva miliona evra. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen izjavio je u četvrtak da je pokrenuto 400 istraga o razbijanju mreža lažnih kovid propusnica i dodao da je privedeno oko 100 ljudi.

Privode se istovremeno i korisnici i učesnici u mreži izdavanja lažnih potvrda. Prema francuskom Minstarstvu unutrašnjih poslova, u Francuskoj cirkuliše oko 110.000 lažnih zdravstvenih propusnica od kada su ovog leta uvedene.

(mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ULICE POPLAVLJENE, MEŠTANI SATIMA BEZ STRUJE: Strašno nevreme se sručilo na ovaj deo Evrope, ponegde je čak i sneg zabeleo (VIDEO)