PRITISAK NA LUKAŠENKA SE NASTAVLJA: Amerika sprema sankcije Belorusiji!

Novosti onlajn

15. 11. 2021. u 22:42

AMERIČKA administracija priprema novi paket sankcija protiv Belorusije u vezi sa situacijom sa migrantima na belorusko-poljskoj granici, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

ПРИТИСАК НА ЛУКАШЕНКА СЕ НАСТАВЉА: Америка спрема санкције Белорусији!

Stejt department / Arhiva

- Takođe u koordinaciji sa Evropskom unijom, našim partnerima i saveznicima, pripremamo sankcije koje će režim (predsednika) Aleksandra Lukašenka pozvati na odgovornost za njegove kontinuirane napade na demokratiju, ljudska prava i međunarodne norme - rekao je Prajs na redovnom brifingu.

On je naglasio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da blisko sarađuju sa svojim evropskim saveznicima na daljim koracima prema Minsku.

Ranije je saopšteno da su ministri spoljnih poslova EU doneli odluku o petom paketu sankcija Belorusiji i ne sumnjaju u potrebu za šestim.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ITALIJA ŠALJE TREĆU TURU ORŽJA KIJEVU: Dragi - Radimo u koordinaciji sa EU i NATO