NEMA RUSKIH TRUPA NA GRANICI! Kijev začuđen pisanjem američkih medija o gomilanju trupa

Novosti online

07. 11. 2021. u 16:25

KANCELARIJA ukrajinskog predsednika ne raspolaže informacijama o grupisanju trupa u blizini granica Ukrajina, izjavio je portparol predsednika Sergej Nikiforov.

НЕМА РУСКИХ ТРУПА НА ГРАНИЦИ! Кијев зачуђен писањем америчких медија о гомилању трупа

Poslednje pripreme vojnika za manevre / Foto TASS

Prema njegovim rečima, predsednik Vladimir Zelenski je održao sastanak koji je uglavnom bio posvećen situaciji sa širenjem virusa korona, ali je razgovarano i o bezbednosnim pitanjima.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukraine nije pričao ni o čemu što bi trebalo da bude na neki način alarmantno, napomenuo je porptarol za televiziju „Dom“.

-Ostaje otvoreno pitanje zbog čega američki mediji šire takve informacije i da li su one istinite, dodao je i naglasio da kancelarija predsednika trenutno nema nikakve potvrdne informacije o tome.

S tim u vezi, podsetio je da je medijske navode već komentarisalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.

-Koliko znam, ukrajinski vojni resor naziva takve navode elementom psihološkog ili propagandnog pritiska. Ministarstvo ne potvrđuje koncentraciju snaga kod ukrajinskih granica veću od normalnog nivoa, ponovio je Nikiforov.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024