PENTAGON O RUSKOJ ARMIJI: Pratimo situaciju na granici Rusije i Ukrajine

Novosti online

01. 11. 2021. u 21:14

SJEDINjENE Američke Države prate situaciju na rusko-ukrajinskoj granici u vezi sa izveštajima o „neobičnoj aktivnosti“ Rusije, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

ПЕНТАГОН О РУСКОЈ АРМИЈИ: Пратимо ситуацију на граници Русије и Украјине

Foto: Tanjug/AP

- Znamo za izveštaje o neobičnoj vojnoj aktivnosti Rusije u blizini Ukrajine, nastavljamo da se konsultujemo sa partnerima i saveznicima o ovom pitanju. Ne mogu da govorim o namerama Rusije, ali pratimo situaciju tom u regionu, kao i uvek, rekao je Kirbi na brifingu.

On je naglasio da će svi koraci ka eskalaciji ili agresivna dejstva izazvati zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Tanjug/AP

List „Vašington post“ javio je 30. oktobra da američki i evropski zvaničnici izražavaju zabrinutost jer, navodno, prate prebacivanje dela ruskih snaga ka granici sa Ukrajinom. Zapadne zemlje posebno su počele da primećuju ovo premeštanje poslednjih nedelja nakon što je Rusija sredinom septembra završila velike vojne vežbe sa Belorusijom „Zapad 2021“, navodi se u članku.

Međutim, Ministarstvo odbrane Ukrajine demantovalo je u ponedeljak medijske informacije o povećavanju grupa Oružanih snaga Rusije u blizini ukrajinske granice nakon završetka rusko-beloruskih vežbi „Zapad 2021“.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!