STRAHOVITIH UDARI NA HUTE: Saudijci pokušavaju da spreče zauzimanje naftom bogatog Mariba (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2021. u 15:51

KOALICIJA predvođena Saudijskom Arabijom je podelila snimke koji pokazuju neke od njihovih nedavnih vazdušnih napada na snage Huta u provincijama Marib i Džavf, u centralnom i severnom Jemenu.

СТРАХОВИТИХ УДАРИ НА ХУТЕ: Саудијци покушавају да спрече заузимање нафтом богатог Мариба (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

Ratni avioni koalicije predvođeni Saudijskom Arabijom izveli su 32 vazdušna udara između 2. i 3. novembra. U vazdušnim napadima je ubijeno 145 boraca Huta i uništeno 18 vojnih vozila jemenske grupe, prema tvrdnjama koalicije.

U periodu od 3. do 4. novembra koalicioni ratni avioni izveli su 24 vazdušna udara. Navodno je ubijeno više od 115 boraca Huti, a uništeno je 14 vojnih vozila.

Vazdušne snage koalicije predvođene Saudijskom Arabijom do sada nisu uspele da zaustave veliki napad Huta na grad Marib i obližnja naftna polja.

Pre otprilike nedelju dana, Huti i njihovi saveznici iz lokalnih plemena uspešno su završili drugu fazu operacije "Proleće pobede" nakon što su zauzeli oblasti Džuba i Džabal Murad od snaga koje podržava Saudijska Arabija.

Huti ne samo da napreduju na terenu, već i izvode precizne udare na saveznike koalicije predvođene Saudijskom Arabijom u Maribu. Grupi se pripisuje nedavni raketni napad koji je uništio komunikacione kule u gradu Maribu.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega