NEMCI BRANE SEVERNI TOK 2: Trasport gasa ne ugrožava nikoga!

Tanjug

26. 10. 2021. u 22:33

TRANSPORT ruskog gasa u Nemačku preko kontroverznog gasovoda Severni tok 2 neće ugroziti snabdevanje najvećih evropskih ekonomija, ni Evropsku uniju, saopštilo je danas ministarstvo ekonomije Nemačke.

НЕМЦИ БРАНЕ СЕВЕРНИ ТОК 2: Траспорт гаса не угрожава никога!

Foto Arhiva

Iako je gasovod spreman da isporučuje gas, još nedostaje sertifikat Federalne agencije nemačke (gasne) mreže, a analiza ministarstva je ključni uslov da to regulatorno telo nastavi proces sertifikovanja, preneo je Rojters.

- U svojoj analizi Savezno ministarstvo privrede zaključilo je da izdavanje sertifikata ne ugrožava sigurnost snabdevanja gasom Nemačke i Evropske unije - navodi se u saopštenju ministarstva.

Takođe se predočava da je ministarstvo dostavilo svoju analizu regulatornom telu nakon razgovora sa susednim zemljama EU i dodaje da su Italija, Austrija, Poljska, Češka, Mađarska, Estonija, Letonija i Litvanija dobile priliku da učestvuju u konsultacijama.

Nemački regulator ima rok do početka januara da sertifikuje gasovod, ali bi odluku mogao doneti i ranije.

Nakon što regulatorno telo da svoju preporuku taj dokument se šalje Evropskoj komisiji koja ima rok od dva meseca da se izjasni.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI FORMIRAJU 12 NOVIH JEDINICA I ODREDA Sergej Šojgu: Rastu pretnje NATO-a u zapadnom strateškom pravcu - moramo odgovoriti