TURSKA VOJSKA SE UKOPAVA NA STOTINAK METARA OD SIRIJSKIH SNAGA: Stigli tenkovi i borbena vozila, sve miriše na krv

Novosti online

11. 10. 2021. u 21:59

TURSKA vojska je 10. oktobra uspostavila još jedan položaj u severozapadnom sirijskom regionu Idlib gde je prisutno i aktivno nekoliko terorističkih grupa.

ТУРСКА ВОЈСКА СЕ УКОПАВА НА СТОТИНАК МЕТАРА ОД СИРИЈСКИХ СНАГА: Стигли тенкови и борбена возила, све мирише на крв

Foto: Depositphotos/Printscreen

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) saopštila je da je nova pozicija izgrađena u gradu Afes na jugu Idliba, samo nekoliko stotina metara dalje od položaja Sirijske arapske vojske (SAA) u gradu Sarakib.

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, dva borbena tenka, četiri oklopna transportera, tri oklopna vozila i oko 50 vojnika raspoređena su na mestu koje nadgleda autoput Latakija-Alepo, M4 i autoput Hama-Alepo, M5.

Prva linija fronta uspostavljena je usred izveštaja o mogućoj operaciji SAA i njenih saveznika u Idlibu. Navodno će operacija ciljati Hajat Tahrir al-Šam (HTS) i njene saveznike koji su povezani sa Al Kaidom i koji su svakodnevno kršili primirje u regionu

Nedavni izveštaj Sirijske arapske novinske agencije (SANA) otkrio je da je turska vojska nedavno rasporedila velika pojačanja u Idlibu kako bi sprečila bilo kakvu operaciju SAA i njenih saveznika.

Čini se da je Turska odlučna da štiti naoružane frakcije u Idlibu, posebno HTS koji je de fakto vladar regiona. To bi moglo da dovede do ozbiljne konfrontacije sa SAA i njenim saveznicima, uključujući Rusiju.

(Srbija danas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - NJegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)