UKRAJINA NEĆE OPSTATI DO 2050. GODINE: Mračna predviđanja Jevgenija Murajeva - više nisu samo Rusi problem

Novosti online

07. 10. 2021. u 16:30

BIVŠI poslanik ukrajinske Rade Jevgenij Murajev rekao je da Ukrajina neće opstati do 2050. godine, piše RIA Novosti.

УКРАЈИНА НЕЋЕ ОПСТАТИ ДО 2050. ГОДИНЕ: Мрачна предвиђања Јевгенија Мурајева - више нису само Руси проблем

Foto: Jutjub/NAŠ/Depositphotos

Bivši parlamentarac je putem svog jutjub kanala podsetio na tešku ekonomsku situaciju u zemlji, zbog koje nema dovoljno novca za funkcionisanje socijalnih ustanova, što izaziva veliko nezadovoljstvo građana.

To bi prema njegovim rečima moglo dovesti do sukoba među Ukrajincima.

- Ovde Kuleba (ministar spoljnih poslova Ukrajine) kaže da su Rusi izdali 490.000 pasoša u Donbasu. A koliko je Rumuna izdalo pasoše? A Mađari? A koliko su pasoša Poljaci izdali? Sve te zemlje gledaju našu nesreću, a kada počnemo da se međusobno ubijamo oni će početi da nas "spasavaju". Setite se da je do pakta Nemačke i SSSR Galicija pripadala Poljskoj. Do 1945. godine je Zakarpatje pripadalo Mađarima. A Ekaterina Velika je izgradila ceo luk od Donjecka do Odese. I na kraju će Ukrajini ostati samo komadić. Kakva 2050. godina, nećemo opstati do tada ako ne počnemo da se bavimo svojom zemljom, ako ne promenimo pravila igre unutar zemlje, ako ne završimo sa sukobima i postavimo sebi zajedničke ciljeve - rekao je Murajev.

On smatra da se problemi Ukrajine mogu rešiti federalizacijom zemlje, smatrajući da je državi čiji regioni imaju šira ovlašćenja lakše da stupa u odnose sa susednim zemljama.

Na tom tragu, Murajev je rekao da je unitarna struktura zemlje zamka osnivača moderne Ukrajine, i rekao je da takav oblik unutrašnjeg uređenja nije pogodan za zemlju sa "takvom istorijom i teritorijom". Bivši poslanik je naveo Rusiju, Nemačku i SAD kao primere uspešnih i stabilnih država sa federalnom strukturom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba