LAVROV U BEOGRAD DONOSI PUTINOVU PORUKU: Zaharova potvrdila - šef ruske diplomatije na konferenciji Pokreta nesvrstanih

Novosti online

07. 10. 2021. u 15:31

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov učestvovaće u ponedeljak, 11. oktobra, u glavnom gradu Srbije na skupu povodom 60. godišnjice od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih koja je održana u Beogradu, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЛАВРОВ У БЕОГРАД ДОНОСИ ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Захарова потврдила - шеф руске дипломатије на конференцији Покрета несврстаних

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

- Ministar će u okviru radne posete Beogradu učestvovati na jubilarnom zasedanju Pokreta nesvrstanih - rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Ona je dodala da Rusija na ovom skupu prvi put učestvuje u novom statusu kao posmatrač, koji je dobila u julu ove godine.

Lavrov će na skupu preneti i pozdravnu poruku predsednika Rusije Vladimira Putina, čime se dodatno ističe značaj koji Moskva pridaje ovoj organizaciji koja okuplja 120 država i koja se zasniva na principu ravnopravne saradnje, navela je ona.

Predsedništvu Srbije potvrđeno je juče da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastati sa šefom ruske diplomatije u nedelju, 10. oktobra.

Podsetimo, prva konferencija nesvrstanih bila je na nivou šefova država ili vlada, a idejnim tvorcima smatraju se predsednici SFRJ Josip Broz Tito, Egipta (u to vreme Ujedinjene Arapske Republike) – Gamal Abdel Naser, Gane – Kvame Nkrumah i Indonezije – Sukarno, kao i prvi premijer Indije Džavaharlal Nehru.

U Beograd su te 1961. došli predstavnici 25 tadašnjih nesvrstanih zemalja, tri države posmatrača, ali i više oslobodilačkih pokreta, partija i organizacija.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: "Lazar 3" na vojnoj paradi u Turkmenistanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu