SANITARNI PASOŠI I ZA DECU: Nova odluka u Francuskoj

OD danas sanitarne propusnice su u Francuskoj neophodne i za decu uzrasta od 12 do 17 godina, a za punoletne uvedene su još letos.

САНИТАРНИ ПАСОШИ И ЗА ДЕЦУ: Нова одлука у Француској

Foto: D. Pozderović

Potrebne su za ulazak u tržne centre, na bazene, u restorane, biblioteke, bioskope, sportske dvorane, treninge... Takođe i za odlazak kod lekara, osim u slučaju hitnih pregleda.

Za ulazak u školu nisu potrebne. Do sada u Francuskoj je 72,3 odsto dece ovog uzrasta primilo prvu dozu vakcine protiv kovida, dok je 64,1 odsto potpuno vakcinisano sa dve doze. Ostalo je da se vakciniše više od milion i po dece pomenutog uzrasta.

Deca masovno traže da budu pelcovana, jer žele da se i dalje bave sportom, izlaze s društvom, idu u kafiće, muzeje. Tako se vakcinišu i neka deca čiji roditelji to nisu uradili.

Za vakcinaciju mališana do 16 godina, inače, potrebni su lični pristanak i saglasnost bar jednog roditelja. Ko nije vakcinisan u sanitarnu propusnicu može da unese negativan test star 72 sata ili potvrdu o preležanoj bolesti, ne stariju od šest meseci.

Talas korona virusa u Francuskoj trenutno, inače, popušta. Ima oko 6 hiljada zaraženih dnevno, a procenat pozitivnih iznosi 1,2 odsto. Prvu dozu vakcine primilo je 50,5 miliona ljudi, a drugu 48,5. U zemlji sa 67 miliona stanovnika, procenjuje se da starijih od 12 godina koji mogu da se cepe ima oko 55 miliona.

BONUS VIDEO - OVAJ SNIMAK JE BIO OBRISAN: Video sa Obamine žurke koji je izazvao negodovanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!