BAJDEN, KLINTON I OBAMA U NJUJORKU: Trojica predsednika SAD na obeležavanju godišnjice terorističkog napada 11. septembra (FOTO)

Tanjug

11. 09. 2021. u 17:36

TROJICA predsednika i njihove supruge stajali su zajedno kod Nacionalnog spomen obeležja 11. septembar i minutom ćutanja obeležili godišnjicu najgoreg terorističkog napada u zemlji, a iskazujući time jedinstvo.

БАЈДЕН, КЛИНТОН И ОБАМА У ЊУЈОРКУ: Тројица председника САД на обележавању годишњице терористичког напада 11. септембра (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Predsednici Džozef Bajden, Barak Obama i Bil Klinton okupili su se na mestu gde su pre dve decenije pale kule Svetskog trgovinskog centra, preneo je AP.

Svi su nosili plave trake držeći ruke na srcu, dok je povorka marširala noseći zastavu kroz spomen obeležje.

Posmatrale su ih stotine Amerikanaca, a neki su nosili fotografije voljenih osoba izgubljenih u napadima.

Bajden će današnji dan provesti na tri lokacije na kojima su se srušili avioni, ali je govor prepustio drugima. Umesto toga, juče je objavljen video snimak u kome je Bajden pozvao naciju na zaceljenje i promišljanje.

- Jedinstvo nas čini onim što smo - Amerikom u svom najboljem svetlu. Za mene je to najznačajnija pouka 11. septembra. Kada smo bili u najtežem trenutku učinili smo sve što nas čini ljudima. U borbi za dušu Amerike jedinstvo je naša najveća snaga - rekao je Bajden u video poruci.

Bajden je govorio o pravom osećaju nacionalnog jedinstva koji se pojavio nakon napada, koji se vidi u herojstvu svuda, na očekivanim i na neočekivanim mestima.

- Za mene je to glavna lekcija 11. septembra - rekao je on i poručio: "Jedinstvo je naša najveća snaga".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)