A TI NISI RUS? Putin objasnio trojedinstvo ruskog, ukrajinskog i beloruskog naroda jednostavnom frazom

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 09:58

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je svoj članak o Ukrajini rekavši da trojedinstvo ruskog, ukrajinskog i beloruskog naroda najbolje definiše fraza: „A ti nisi Rus?“

А ТИ НИСИ РУС? Путин објаснио тројединство руског, украјинског и белоруског народа једноставном фразом

Foto: Tanjug/AP Photo

Dan nakon što je objavljen predsednikov članak o Ukrajini, on je opširno komentarisao smisao i cilj pisanja materijala.

Putin je objasnio da je razgovarao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom o toj temi.

- On mi je rekao da kada igramo hokej i jedan se naljuti na drugog, nešto kaže, partner pogreši, ali da u duši vičemo: 'Ma šta ti je, zar nisi shvatio? Šta, ti nisi Rus?' - izjavio je šef Rusije za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, „to se javlja po automatizmu, iz duše, iz srca“.

- Trojedinstvo nigde nije nestalo, niti će nestati, ma koliko se neko trudio - istakao je ruski lider.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.

S tim u vezi, Putin je rekao da je nekoliko meseci razmišljao o pisanju članka o Ukrajini, istakavši da je počelo aktivno da se radi na projektu „anti-Rusija“, što mora da izazove zabrinutost Moskve.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku