KRIM UPOZORAVA BRITANCE: Uslediće oštar odgovor - opametite se!

Novosti onlajn

07. 07. 2021. u 11:58

ŠEF Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj prokomentarisao je novu izjavu šefa britanske diplomatije Dominika Raba o tome da će britanski brodovi nastaviti da prolaze pored obala Krima, nazvavši ga provokatorom.

КРИМ УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Уследиће оштар одговор - опаметите се!

Foto: Pixabay

- To su provokatori najvišeg nivoa, ali svaka provokacija će dobiti odgovarajući odgovor. U slučaju ponovnog incidenta, Rusija neće imati drugog izbora nego da odgovori oštro i adekvatno. Stoga savetujem da se opamete dok još nije kasno. Rusija nikome neće dozvoliti da narušava njene granice - rekao je Gempelj.

Kako je istakao, vlasti Velike Britanije bi trebalo da priznaju demokratski izbor Krimljana, a ne da nastavljaju političke igre i spekulacije, poistovećujući poluostrvo sa Ukrajinom.

Ranije je Rab, komentarišući incident sa razaračem „Defender“ koji je narušio rusku granicu u Crnom moru, izjavio da će Ratna mornarica Velike Britanije nastaviti da uplovljava u „teritorijalne vode Ukrajine“. Pritom je u potpunosti podržao postupke posade razarača.

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda. Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.  

Međutim, novinar koji se nalazio na britanskom brodu potvrdio je da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)