RUSIJA I UKRAJINA SU POPUT DIVA I PATULJKA: Bivši general oružanih snaga o šansama u ratu sa Moskvom

Novosti onlajn

05. 07. 2021. u 09:08

BIVŠI poslanik Vrhovne rade, penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Vilen Martirosjan izjavio je za ukrajinsku televiziju „Naš“ da su vojne sposobnosti Rusije znatno superiornije od ukrajinskih i izjave suprotne tome nazvao obmanama.

РУСИЈА И УКРАЈИНА СУ ПОПУТ ДИВА И ПАТУЉКА: Бивши генерал оружаних снага о шансама у рату са Москвом

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Ne treba obmanjivati ukrajinski narod, ne treba biti licemeran pred drugima i pokazivati svoju moć, govoreći da ćemo učiniti nešto. Nećemo učiniti ništa... Rusija i Ukrajina su poput diva i patuljaka. Zašto da mi, patuljak, govorimo: ‘Sad ću te razbiti, ima da padneš’, ne shvatajući da će nas div lupiti po glavi. Hvaliti se da imamo nešto – koga zavaravamo? - rekao je Martirosjan.

General je dodao da se u Ukrajini pojavilo previše „pametnih“ ljudi koji „sa ulagivanjem“ govore o svojoj ljubavi prema svojoj zemlji i mržnji prema Rusiji.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su ranije više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“. Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)