KINESKI MEDIJI ODUŠEVLJENI PUTINOM: NJegove reči su "šokirale" zapadnu vojnu zajednicu

Novosti online

04. 07. 2021. u 20:19

ZAPADNO vojno društvo bilo je šokirano rečima ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućem napadu na NATO brodove u Crnom moru, piše kineski list "Sana".

КИНЕСКИ МЕДИЈИ ОДУШЕВЉЕНИ ПУТИНОМ: Његове речи су шокирале западну војну заједницу

Foto AP

To je ruski lider izneo tokom "direktne linije" 30. juna, kada je komentarisao incident sa britanskim razaračem "Defender".

- Čak i da smo potopili taj brod, svet se ne bi našao na pragu svetskog rata - rekao je Putin na konferenciji.

On je dodao da su oni koji su smislili provokaciju dobro znali da u otvorenom ratu ne bi pobedili.

Ova fraza je na Zapadu izazvala veliki odjek, navodi se u tekstu.

- Neočekivana Putinova fraza je šokirala zapadnu vojnu zajednicu - naglašeno je u članku.

Po mišljenju kineskog analitičara, Putin je time dao na znanje da namerava čvrsto da brani interese Rusije. SAD i njihovi saveznici nisu očekivali takvu otvorenost od ruskog predsednika.

Podsetimo, ranije je predstavnik NATO-a u Rusiji Hari Tabah je saopštio ukrajinskim medijima da, nakon "Defendera" u Crno more je plovio američki ratni brod, ali nakon provokacije koju je izazvao britanski razarač, on se okrenuo nazad.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!