OGLASIO SE BRITANSKI MINISTAR ODBRANE: Evo šta je rekao nakon jutrošnjeg incidenta

Tanjug

23. 06. 2021. u 15:44

BRITANSKI ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas, nakon oprečnih informacija da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja ka britanskom razaraču u Crnom moru, da je taj brod plovio međunarodno priznatom rutom od Odese do Gruzije.

ОГЛАСИО СЕ БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Ево шта је рекао након јутрошњег инцидента

Foto: Depositphotos

- Jutros je razarač HMS Difender izveo rutinski prolaz od Odese ka Gruziji preko Crnog mora - rekao je Volas u saopštenju.

Kao što je i uobičajeno, britanski razarač je ušao u koridor predviđen za međunarodni saobraćaj iz kojeg je kasnije "bezbedno izašao".

- Kao što je to rutinski, ruski brodovi pratili su njegov prolazak i britanski brod je bio svestan trenažnih vežbi u širem okruženju - dodaje se.

Ranije danas je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je ruska Crnomorska flota ispalila hice upozorenja kako bi sprečila britanski razarač Difender da naruši rusku državnu granicu, da je zatim i ruski borbeni avion Su-24M bacio bombe upozorenja u pravcu kretanja britanskog razarača koji se potom okrenuo i napustio ruske vode.

Velika Britanija je negirala da te tvrdnje, a britanski vojni ataše pozvan je u rusko ministarstvo odbrane na razgovor povodom incidenta u Crnom moru.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna